Министърът на финансите Росица ВелковаРосица Велкова е родена на 16 март

...
Министърът на финансите Росица ВелковаРосица Велкова е родена на 16 март
Коментари Харесай

Министър Велкова участва в конференцията Хърватия - двадесетата страна член на еврозоната


Министърът на финансите Росица Велкова  Росица Велкова Росица Велкова е родена на 16 март 1972 година в София.   Придобива магистърска степен по финанси взе участие в конференцията " Хърватия - двадесетата страна член на еврозоната " по покана на хърватското държавно управление, оповестиха от пресцентъра на МФ.

Участие във форума взеха изпълнителният вицепрезидент на Европейска комисия Валдис Домборовскис, комисарят с сектор „ Икономика “ Паоло Джентилони и други представители на европейските институции, държавни управления и централни банки. Акцент в изявленията на представителите както на хърватската страна, по този начин и на европейските институции беше, че еврото е инструмент за възстановяване на благосъстоянието на жителите, а по думите на хърватския финансов министър еврозоната е щит по време на рецесии. Със своята цялостна евроинтеграция Хърватия има опция за привличане на повече вложения, сигурност на стопанската система и по-добра конкурентоспособност, уточни в изявлението си вицепрезидентът на Европейска комисия Домбровскис. 

След приключването на форума министър Велкова организира среща с Главния държавен контрольор на Република Хърватия Андрия Микулич. На нея бяха разисквани дейностите на хърватските управляващи за отбрана на потребителите, включващи и ограничения против голословното нарастване на цените на стоките и услугите, както и оправянето с нелоялните търговски практики, които се следиха след въвеждането на еврото за публична валута.

Министър Велкова се срещна със характерните функционалности на виновните органи за надзор над спекулативното повишаване на цените, в подтекста на подготовката на плана на Закон за въвеждане на еврото в България и разпределението на другите контролни функционалности съгласно пълномощията на българските институции. В диалога беше посочено, че при налагането на санкционни ограничения следва да се търси баланс сред отбрана на ползите на потребителите и ненарушаването на пазарните правила.

Финансовият министър Росица Велкова  Росица Велкова Росица Велкова е родена на 16 март 1972 година в София.   Придобива магистърска степен по финанси организира среща и с ръководителя на представителството на Европейката комисия за Хърватия Огнян Златев, с който разискаха настоящи въпроси в подтекста на подготовката на България за участие в еврозоната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР